Gå till sökformuläret Tillbaka till startsidan
Föreläsning

Boy Larsson

Föreläsning

Släktresan - en föreläsning om min släktforskning.

Jag har släktforskat under cirka fyra år, och genom det har jag hittat mycket intressanta uppgifter om min släkt från 1690 fram till 1960-talet. Resultatet av min forskning har jag sammanställt till en bok, "Släktresan".

Personer jag bland annat hittat genom forskningen är min morfar, Johan Eskelund, född 1860. Han kom från Östergarn och var bror till Jacob Oskar Eskelund, född 1857. Det var Jacob som startade Eskelunds bageri på 1880-talet.

Ett annat exempel är min mormors far, Olof Petter Löfqvist från Etelhem. Hanvar född 1847 och var båtsman under namnet Box, på båtsmanstorpet i Garde under tiden 1867-1891. Olof Petter var också släkt med speedwayföraren Fritz Löfqvist, född 1912, som också kom från Etelhem.

Ytterligare exempel jag kommit fram till i min forskning är att min mormor födde ett oäkta barn, samt uppgifter om min pappas tidigare äktenskap när han bodde i Dalarna.

Jag har sammanställt min släktforskning i en bok på 84 sidor, "Släktresan". Den innehåller både texter och bildmaterial, diverse släktträd m.m. Boken kostar 250 kr och säljs av mig samt via Gotlandsboken/iVisby Tryckeri. Materialet kan även köpas digitalt.

Jag kommer gärna ut till föreningar, företag, skolor m.m. för att berätta och visa bilder om min släktforskning. Jag tar en ersättning på 500 kr där reseersättning och omkostnader ingår. Finns intresse av min medverkan och/eller att använda min skrift som bredvidläsning i en släktforskningscirkel så kontakta mig på telefon eller e-post.

Gotlands län

Information

Kategori
Föreläsning

Typ av arrangemang
Föreläsning

Plats
Gotlands län

Målgrupp
Vuxna

Egen utrustning
Nej

Behov av teknisk utrustning
Högtalaranläggning/hörselslinga, gärna tillgång till bildvisning via dator.

På vilket sätta är jag knuten till ABF
Jobbat med cirklar och föreläsningar cirka 20 är, särskilt för handikapprörelsen

Innehar F-skatt
Nej