Gå till sökformuläret Tillbaka till startsidan
Föreläsning

Författaren Anna Åhman

Föreläsning

Jag kan hålla föredrag om flera olika teman som sammanhänger med min bok, "När en trollkarl dör", dess tillkomst och innehåll. Vilken rubrik jag än använder för föredraget kommer jag att blanda min yrkeserfarenhet med mitt författarskap och sen krydda med min egen livserfarenhet. Det är min övertygelse att det är just i skärningspunkten mellan konsten, livet och mötena med alla mina patienter som min förmåga att hålla ett intressant föredrag är som störst.

Huvudtemana i boken är fyra:
1.Ett barns uppväxt i ett hem med periodiskt missbruk, hot och övergrepp. Barnets utsatthet i förhållande till en förälder som är en förtrollande positiv förälder i nyktra perioder och ett monster i missbruksperioderna.
2.Värdet av vuxna utanför familjen, som blir som öar av trygghet. Vuxna som inte vet vad som döljer sig bakom fasaden men som genom sin kärlek till barnet ger det en känsla av bekräftelse som är bestående. De professionella vuxnas oförmåga att uppfatta barnets rop på hjälp.
3.Det tuffa livet i vuxen ålder, med raserad tillit till män, lättväckt rädsla/skräck i form av Posttraumatisk Stress. Känslor av skuld och skam. Oförmågan att vara rädd om sig själv men vara andra barns beskyddare.
4.Möjligheten av ett liv som är möjligt att leva om den traumatiserade personen finner någon yrkesperson som förstår PTSD och finner en partner som kan dela fasan, när den gör sig påmind.

Du kan läsa mera om föreläsningen på författarens hemsida (se länk nedan)


Föreläsningen tar ca 1 timme + frågestund

Stockholms län, verksam i hela landet.

Information

Kategori
Föreläsning

Typ av arrangemang
Föreläsning

Plats
Stockholms län

Målgrupp
Vuxna

Egen utrustning
Nej

Behov av teknisk utrustning
Behöver endast en mikrofon/mygga

Övriga särskilda behov
Jag blir gärna intervjuad. Jag läser gärna något ur min bok och sälja också boken. Jag trivs bra med att sitta i en fåtölj och föra ett samtal, det blir mera avspänt då.

På vilket sätta är jag knuten till ABF
Jag har varit studieorganisatör på 60-talet. Jag har även varit cirkelledare för litteraturcirklar.

Innehar F-skatt
Ja

Bilder